Forside
Olobot - Sundhed og medicinsk information, du kan stole på

Dermoid cyste

Hvad er en dermoid cyste?

En dermoid cyste er en lomme eller et hulrum under huden, der indeholder væv, der normalt er til stede i de ydre lag af huden. Lommen danner en masse, der er undertiden synlig ved fødslen eller i den tidlige barndom, men ofte er ikke set før i senere år. Dermoid cyster er normalt findes på hovedet eller halsen og ansigtet, men kan forekomme overalt på kroppen.

Hvad er årsagen til en dermoid cyste?

En dermoid cyste er en medfødt defekt (til stede fra fødslen), der opstår under fosterudviklingen, når huden lag ikke ordentligt vokse sammen. En dermoid cyste er foret med epitel, der indeholder væv og celler normalt er til stede i huden lag, inklusive hårsække, sebaceous (hud olie), og svedkirtlerne. Disse kirtler og væv udskiller deres normale stoffer, der indsamler inde i cyste, får det til at vokse og udvide.

Hvad er symptomerne på en dermoid cyste?

Følgende er de mest almindelige symptomer på en dermoid cyste. Dog kan hvert barn oplever symptomer forskelligt. Symptomerne kan omfatte en lille, ofte smertefri, klump i midterlinjen af ​​halsen (hvor huden over klump kan nemt flyttes). Knuden kan være hudfarvet eller kan have en let gult skær.

Symptomerne på en dermoid cyste kan ligne andre hals masser eller medicinske problemer. Altid konsultere dit barns læge for en diagnose.

Hvordan er en dermoid cyste diagnosticeret?

Dermoid cyster er diagnosticeret ved fysisk undersøgelse. Generelt kan massen nemt flyttes under huden. Ud over en fuldstændig anamnese og fysisk undersøgelse, kan diagnostiske procedurer til at afgøre, om cyste er forbundet til andre væv i hoved og hals omfatte:

  • CT-scanning (også kaldet en CT eller CAT-scanning). En diagnostisk billeddannelse procedure, der bruger en kombination af X-stråler og edb-teknologi til at producere vandret eller aksial, billeder (ofte kaldet skiver) af kroppen. En CT-scanning viser detaljerede billeder af en del af kroppen, herunder knogler, muskler, fedt og organer. CT-scanninger er mere detaljerede end almindelige røntgenbilleder.

  • Magnetic resonance imaging (MRI). Et diagnostisk procedure, der bruger en kombination af store magneter, radiofrekvenser, og en computer til at producere detaljerede billeder af organer og strukturer i kroppen.

Behandling af en dermoid cyste

Specifik behandling af en dermoid cyste vil blive fastlagt af dit barns læge på basis:

  • Dit barns alder, generelle sundhed og medicinsk historie

  • Omfanget af sygdommen

  • Dit barns tolerance over for bestemte medikamenter, procedurer, eller behandlinger

  • Forventninger til forløbet af sygdommen

  • Din mening eller præference

Behandlingen kan omfatte operation for at fjerne cyste.

Forside  >  Øre, næse og hals  >  Dermoid cyste