Forside
Olobot - Sundhed og medicinsk information, du kan stole på

Hjerteklapsygdomme

Anatomi af hjertet, visning af ventilerne

Hvad er hjerteklapper?

Hjertet består af fire kamre, to forkamre (øvre kamre) og to hjertekamre (nedre kamre). Der er en ventil, hvorigennem blodet passerer, inden de forlader hvert kammer i hjertet. Ventilerne forhindre tilbageløb af blod. Disse ventiler er faktiske flapper (også kaldet foldere), der er placeret på hver ende af de to ventrikler (nedre kamre i hjertet). De fungerer som en-vejs indløb af blod på den ene side af en ventrikel og en-vejs udtag af blod på den anden side af et hjertekammer. Normale ventiler har tre klapper (foldere), undtagen mitralklappen, som har to klapper (foldere). De fire hjerteklapper omfatter følgende:

 • tricuspidalklappen - placeret mellem højre atrium og højre ventrikel

 • pulmonal ventil - placeret mellem højre hjertekammer og lungepulsåren

 • mitralklap - placeret mellem venstre forkammer og venstre hjertekammer

 • aortaklappen - placeret mellem venstre hjertekammer og aorta

Hvordan hjerteklapperne fungerer?

Som hjertemusklen kontrakter og slapper af, ventilerne åbner og lukker, lade blodgennemstrømningen i hjertekamrene og ud til kroppen på alternative tidspunkter. Følgende er en trin-for-trin illustration af, hvorledes ventilerne fungere normalt i venstre ventrikel:

 • Efter den venstre ventrikel kontrakter aortaklappen lukker og mitralklap åbner for at tillade blodet at strømme fra venstre atrium ind i den venstre ventrikel.

 • Venstre forkammer kontrakter og mere blod flyder ind i venstre ventrikel.

 • Når den venstre ventrikel kontrakter mitralklappen lukker, og aortaklappen åbner, så blodet strømmer ind i aorta og den systemiske cirkulation.

Hvad er hjerteklap sygdom?

Hjerteklapper kan have en af ​​de to fejlfunktioner eller begge:

 • opstød (eller lækage af ventilen)
  Ventilen (e), ikke lukke helt, hvilket får blodet til at flyde tilbage gennem ventilen. Hjertet er tvunget til at pumpe mere blod på næste beat, hvilket gør det arbejde hårdere.

 • stenose (eller forsnævring af ventilen)
  Ventilen (e) åbning bliver indsnævret, hvilket begrænser blodgennemstrømningen ud af hjertekamrene eller atrier. Hjertet er tvunget til at pumpe blod med forøget kraft for at flytte blod gennem den indsnævrede eller stiv (stenotisk) ventil (er).

Hjerteklapper kan både have fejl på samme tid (opstød og stenose). Desuden kan mere end en hjerteklap blive påvirket på samme tid. Når hjerteklapper undlader at åbne og lukke ordentligt, kan konsekvenserne for hjerte være alvorlige, muligvis hæmmer hjertets evne til at pumpe blodet tilstrækkeligt gennem kroppen. Hjerteklap problemer er en årsag til hjertesvigt.

Hvad er symptomerne på hjerteklapsygdom?

Mild hjerteklapsygdom må ikke forårsage nogen symptomer. Følgende er de mest almindelige symptomer på hjerteklap sygdom. Men den enkelte kan opleve symptomer forskelligt. Symptomer kan variere, afhængigt af den type hjerteklap tilstedeværende sygdom og kan indeholde:

Symptomer på hjerteklap sygdom kan ligne andre medicinske sygdomme og problemer. Altid konsultere din læge for en diagnose.

Hvad er årsagen til hjerteklap skader?

Årsagerne til hjerteklap skader varierer afhængigt af typen af ​​sygdom til stede, og kan omfatte følgende:

 • en historie af reumatisk feber (nu en sjælden sygdom i det nordlige Europa på grund af effektiv antibiotikabehandling) - en sygdom karakteriseret ved smertefuld feber, betændelse og hævelse i leddene.

 • skader som følge af et hjerteanfald

 • skade som følge af en infektion

 • ændringer i hjerteklappen struktur på grund af aldringsprocessen

 • medfødt misdannelse

 • syfilis (nu en sjælden seksuelt overført sygdom i nordeuropæiske grundet effektiv behandling) - en sygdom karakteriseret ved progressive symptomer, hvis den ikke behandles. Symptomerne kan omfatte små, smertefri sår, der forsvinder, efterfulgt af et hududslæt, forstørrede lymfeknuder, hovedpine, ømme knogler, appetitløshed, feber og træthed.

 • myxomatous degeneration - en arvelig bindevæv lidelse, der svækker hjerteklap væv.

Mitral og aorta ventiler er oftest ramt af hjerteklapsygdom. Nogle af de mere almindelige hjerteklap sygdomme indbefatter:

Hjerteklapsygdom

Symptomer og årsager

Bicuspid aortaklappen

Denne medfødt misdannelse er kendetegnet ved en aorta ventil, der kun har to flapper (en normal aorta ventil har tre klapper). Hvis ventilen bliver indsnævret, er det mere vanskeligt for blodet at strømme igennem, og ofte blod lækager tilbagestående. Symptomerne normalt ikke udvikler i barndommen, men er ofte opdaget under de voksne år.

Mitralklapprolaps (også kendt som klik-mumlen syndrom, Barlow syndrom, ballon mitralklap, eller diskette ventil syndrom)

Denne sygdom er karakteriseret ved udbuling af en af ​​mitralklappen flapper under sammentrækning af hjertet eller begge dele. En af klapperne eller begge kan ikke lukke ordentligt, så blodet til at lække baglæns. Dette kan resultere i en mitral insufficiens.

Mitralklapstenose

Ofte forårsaget af en tidligere historie af reumatisk feber, er denne sygdom er kendetegnet ved en indsnævring af mitralklappen åbning, stigende modstand mod blodgennemstrømning fra venstre atrium til den venstre ventrikel.

Aortaklappen stenose

Denne type af ventil sygdom forekommer hovedsageligt i ældre og er kendetegnet ved en indsnævring af aortaklappen åbning, stigende modstand mod blodgennemstrømning fra den venstre ventrikel til aorta.

Pulmonal stenose

Denne sygdom er karakteriseret ved pulmonal ventil, der ikke åbnes tilstrækkeligt, hvilket den højre ventrikel for at pumpe hårdere og udvide.

Hvordan hjerteklapsygdom diagnosticeret?

Hjerteklapsygdom kan mistænkes hvis hjertet lyde høres gennem et stetoskop er unormale. Dette er normalt det første skridt i at diagnosticere en hjerteklap sygdom. Et karakteristisk mislyd (unormale lyde i hjertet på grund af turbulent blodgennemstrømning over ventil) kan ofte indikere ventil regurgitation eller stenose. For yderligere at definere den type ventil sygdom og omfanget af ventilen skade, læger kan bruge nogen af ​​de følgende diagnostiske procedurer:

 • elektrokardiogram (EKG eller EKG) - en test, der registrerer den elektriske aktivitet i hjertet, viser unormale rytmer ( arytmi eller disrytmier) og registrerer hjertemusklen skader.

 • ekkokardiografi (ECHO) - en non-invasiv test, der bruger lydbølger til at udarbejde en undersøgelse af bevægelsen af hjertets kamre og ventiler. Echo lydbølger skabe et billede på skærmen som en ultralyd transducer er gået over hjertet.

 • brystet x-ray - en diagnostisk test, som bruger usynlige elektromagnetiske energi stråler til at producere billeder af interne væv, knogler og organer på film. En x-ray kan vise udvidelsen i ethvert område af hjertet.

 • hjertekateterisering - denne diagnostiske procedure indebærer en lille, hult rør (kateter) er indsat i en arterie, der fører til hjertet for at billedet hjerte og blodkar. Denne procedure er nyttigt at bestemme arten og omfanget af ventil blokering.

 • magnetisk resonans (MR) - en diagnostisk procedure, der bruger en kombination af store magneter, radiofrekvenser, og en computer til at producere detaljerede billeder af organer og strukturer i kroppen.

Behandling for hjerteklapsygdom:

I nogle tilfælde kan den eneste behandling for hjerteklapsygdom være nøje medicinsk overvågning. Imidlertid kan andre behandlingsmuligheder omfatter medicin, kirurgi for at reparere ventilen, eller for at udskifte ventilen. Specifik behandling vil blive fastlagt af din læge på basis:

 • din alder, generelle sundhed og medicinsk historie

 • omfanget af sygdommen

 • placering af ventilen

 • dit tegn og symptomer

 • din tolerance for specifikke medikamenter, procedurer, eller behandlinger

 • forventninger til forløbet af sygdommen

 • din mening eller præference

Behandling varierer afhængigt af typen af ​​hjerteklap sygdom og kan indbefatte en eller en kombination af følgende:

Medicin

Medicin er ikke en kur mod hjerteklap sygdom, men i mange tilfælde har succes i behandling af symptomer forårsaget af hjerteklapsygdom. Disse lægemidler kan omfatte:

 • Lægemidler såsom beta-blokkere, digoxin, og calciumantagonister reducere symptomerne på hjerteklapsygdom ved at kontrollere puls og atrieflimren.

 • Medicin for at kontrollere blodtrykket, såsom diuretika (medicin, der fjerner overskydende vand fra kroppen ved at øge urinproduktionen) eller vasodilatorer (medicin som virker afslappende på blodkarrene, faldende kraft mod hvilken hjertet skal pumpe) lette arbejdet for hjertet.

Kirurgi

Kirurgi kan være nødvendigt at reparere eller udskifte defekt ventil (er). Kirurgi kan omfatte:

 • Hjerteklap reparation: I nogle tilfælde kan kirurgi på funktionsfejl ventil hjælpe med at lindre symptomerne. Eksempler på hjerteklap reparation kirurgi skære arrede flapper, så de åbner lettere; remodeling ventil væv, der er forstørret, eller indsætte proteser ringe til at hjælpe indsnævre en dilateret ventil. I mange tilfælde, hjerteklap reparation er at foretrække, fordi en persons egne væv anvendes.

 • Hjerteklap udskiftning: Når hjerteklapper er alvorligt misdannet eller ødelagt, kan de skal udskiftes med en ny mekanisme. Udskiftning ventilmekanismer falder i to kategorier: væv (biologiske) ventiler, der omfatter dyre ventiler og doneret human aorta ventiler og mekaniske ventiler, som kan være af metal, plast eller andet kunststof.

En anden behandlingsmulighed, der er mindre indgribende end ventil reparation / udskiftning kirurgi er ballon valvuloplasty, en ikke-kirurgisk procedure, hvor en særlig kateter (hule rør) er skruet ind i en blodåre i lysken og guidede ind i hjertet. Kateteret, som indeholder en deflateret ballon, er indsat i den indsnævrede hjerteklap og oppustet ballon strækker åben ventil. Ballonen fjernes derefter. Denne procedure er ofte brugt til behandling af pulmonal stenose, og i nogle tilfælde, aortastenose.

Forside  >  Hjerte, blod og kredsløb  >  Hjerteklapsygdomme