Forside
Olobot - Sundhed og medicinsk information, du kan stole på

Lyskesmerter

Hvad er lyskesmerter?

Lyskesmerter er nogen ubehag i lysken. Lysken er, hvor din mave slutter, og dine ben begynder. Lysken kaldes også lyskelymfeknuder område og omfatter din øvre inderlåret samt det forreste område, hvor dine ben knytte til din torso.

Hos mænd, kan lyskesmerter også henvise til smerte, der udstråler til eller fra pungen eller testikler i pungen. Kvinder kan opleve lyske smerte på grund af en sygdom i kønsorganer eller reproduktive organer. Smerter kan også udstråle i skridtet af en sygdom i hofte, nedre del af ryggen, bækken, nyre, blære eller tyktarm.

Smerte er normalt et tegn på inflammation, sygdom, eller direkte skade på et bestemt område af lysken. Lysken kan forekomme hævede, røde eller ømme ved berøring. Lyskesmerter kan være på grund af alvorlige infektioner, inflammation, traumer, malignitet (kræft), og andre unormale processer.

En meget almindelig årsag til lyskesmerter er en lyske pull, en stamme af inderlåret muskler. En lyske trække ofte opstår på grund af en aktivitet, der involverer løb, skøjteløb, hoppe eller svømning. Lyske trækker er en almindelig skade i disse sportsgrene som fodbold, baseball, hockey, fodbold og atletik.

Afhængigt af årsagen, kan lyskesmerter begynde pludseligt og forsvinder hurtigt, såsom fra en klemt nerve er forbundet med en mindre skade. Lyskesmerter der udvikler sig over tid, og der opstår sammen med yderligere symptomer kan være et tegn på en mere alvorlig sygdom, såsom en seksuelt overført sygdom (STD), lyskebrok eller testikelkræft.

Fordi lyskesmerter kan være et symptom på en alvorlig eller livstruende sygdom, bør du søge omgående lægehjælp og tale med din læge om dine symptomer. Pludselig lyskesmerter hos mænd med hævelse af pungen, kvalme, opkastning og mavesmerter er symptomer på testikeltorsion, hvilket er en medicinsk nødsituation. Søg straks lægehjælp (ring 911), hvis du oplever disse symptomer.

Symptomer

Hvilke andre symptomer kan forekomme med lyskesmerter?

Lyskesmerter kan være ledsaget af andre symptomer, afhængigt af den underliggende sygdom, lidelse eller sygdom. For eksempel kan lyskesmerter på grund af en infektion være forbundet med en feber, rødme og varme omkring det berørte område.... Læs mere om lyskesmerter symptomer

ÅRSAGER

Hvad er årsagen til lyskesmerter?

Lyskesmerter kan være forårsaget af en lang række sygdomme, lidelser og sygdomme, herunder infektiøse sygdomme, traumer, malignitet (kræft), og andre unormale processer. Lyskesmerter kan også skyldes et problem i et andet område, såsom hoften. Dette kaldes omhandlede lyskesmerter. I nogle tilfælde lyskesmerter er et symptom på en alvorlig eller livstruende sygdom.... Læs mere om lyskesmerter årsager

Flere artikler

Forside  >  Mandlige reproduktive system  >  Lyskesmerter - Symptomer, årsager, behandlinger