Forside
Olobot - Sundhed og medicinsk information, du kan stole på

Angst oversigt

Generaliseret angst (GAD) forårsager kronisk og overdreven bekymring og spænding, der synes at have nogen reel årsag.

Mennesker med generaliseret angst (GAD) ofte bekymre overdrevent om sundhed, penge, familie eller arbejde, og de hele tiden foregribe katastrofen.

Selvom GAD kan være ledsaget af depression, stofmisbrug eller anden angst, nedskrivninger er sædvanligvis milde. Generelt har folk med denne lidelse ikke føle sig alt for begrænset i sociale sammenhænge eller på jobbet. De har heller ikke undgå visse situationer som følge af deres angst.

Mennesker med GAD normalt indse, at deres angst er mere intens end situationen kræver, men de kan ikke befri sig af disse irrationelle bekymringer. Nogen med GAD kan have et godt job, et lykkeligt ægteskab, og veltilpassede børn, for eksempel, men bekymringer hele tiden, at det hele kommer til at falde fra hinanden. En sådan person kan ikke lade hans eller hendes børn går på skoleudflugter, fordi den person frygter de får kidnappet.

Konstant bekymrende kan interferere med GAD syge 'dag-til-dag fungerer. Det kan være ledsaget af kroniske fysiske symptomer, såsom smerter, irritabilitet, træthed, eller søvnbesvær.

GAD begynder efterhånden, som regel i barndommen eller ungdommen, men det kan begynde i voksenalderen, også. Det er mere almindeligt ses hos kvinder. Hvert år bliver 2,8 procent af befolkningen i alderen 18 og 54 ramt af GAD.

Årsager

Hvad er årsagen til det? Hjernens kemi, miljøbelastninger og andre faktorer, der bidrager til udviklingen af ​​kronisk angst. Forskning tyder også, at en familie historie af sygdommen kan gøre det mere sandsynligt en person vil udvikle GAD. Nogle undersøgelser viser, at traumatiske og stressende begivenheder-såsom misbrug, død af en elsket, skilsmisse eller tab af job-kan bringe på GAD i sårbare mennesker. Alkoholmisbrug og stofmisbrug også kan bringe på eller forværre angst.

Diagnose

GAD er diagnosticeret, når en person bruger mindst seks måneder bekymrede overdrevent om en række dagligdags problemer. Det første trin i behandlingen er at bestemme, om den angst er forårsaget af en fysisk sygdom, en angst, eller begge dele. Hvis en angst er diagnosticeret, skal sameksisterende sygdomme identificeres og kan have brug for at blive bragt under kontrol, før den angst kan behandles.

Behandling

Sommetider flere forskellige behandlinger eller kombinationer af behandlinger skal være forsøgt at finde en, der virker. Det er også vigtigt for behandling, der skal fortsætte i et tilstrækkeligt tidsrum. Behandlingen kan være psykoterapi, medicin, eller en kombination af disse.

En vigtig måde at GAD behandles, er gennem kognitiv adfærdsterapi. Denne terapi hjælper ændre både tankemønstre, der understøtter frygt og den måde, personen reagerer på angstprovokerende situationer. Terapeuten kan også undervise i grundlæggende stress-management teknikker.

Medicin hjælpe med at kontrollere symptomerne på GAD, men de kan ikke helbrede den. De typer af medicin anvendes til behandling af GAD omfatter antidepressiva, angstdæmpende medicin, og betablokkere. Disse medikamenter kan have generende bivirkninger, så det er vigtigt at arbejde tæt sammen med din sundhedspleje udbyder, når du tager dem.

Typer

Der er flere andre typer af angst, herunder fobier, panikangst og obsessiv-kompulsiv sygdom.

Forside  >  Angst  >  Angst oversigt