Forside
Olobot - Sundhed og medicinsk information, du kan stole på

Hip udskiftning kirurgi

Hoftealloplastik fakta

Hip udskiftning er en kirurgisk procedure, der erstatter en skadet hofte med et kunstigt led, kaldet en protese. Lær mere ›

Hip udskiftning kirurgi

Hip udskiftning, også kaldet artroplastik, er en kirurgisk procedure for at udskifte en beskadiget hofte med en protese (et kunstigt led). Denne operation kan overvejes efter et hoftebrud (brud på knoglen) eller for en person, der har svær leddegigt

Lær mere om hoftealloplastik ›

Personlig beretning netværk: oplevelsen af fælles udskiftning kirurgi

Hvis du, eller nogen du kender overvejer fælles udskiftning, kan du finde en vis trøst i at læse, hvad andre gik igennem. Nogle få patienter, pårørende og sundhedsfagligt personale generøst deler deres historier om, knæ-og hoftealloplastik med deres egne ord i håb om at andre vil drage nytte af deres erfaringer og viden.

Læs alle fælles udskiftning historier om den personlige historie netværk ›

Kom klar til hoftealloplastik

Før du får klar til operation er der et par trin, du kan tage god tid til at gøre genvinding lettere. Lav et par enkle ændringer omkring huset. Også sørge for nogen til at hjælpe dig for et par uger efter din hofteoperation. Før operationen, kan din kirurg tale med dig om måder at håndtere blodtab. Du kan også blive bedt om at se din primære sundhedstjeneste læge og din tandlæge. Behandling sundheds-og tandproblemer nu kan forbedre heling efter en fælles udskiftning.

Lær mere om hoftealloplastik ›

Efter hofteoperation: inddrive derhjemme

Uanset om du inddrive derhjemme eller i en rehabilitering facilitet, er du nødt til at beskytte din nye hofte. Sidde og flytte den måde, du blev undervist på hospitalet. Vær sikker på at se din kirurg for planlagte opfølgende besøg, og vende tilbage til aktivitet langsomt. En total hofte udskiftning er en større operation, så du skal ikke blive overrasket, hvis det tager et par måneder, før du føler dig rigtig godt.

Lær mere om at komme sig efter hoftealloplastik ›

Muskuloskeletal rehabilitering

En muskuloskeletal rehabiliteringsprogram er en læge-overvåget program designet til folk med funktionsnedsættelser eller handicap på grund af sygdom, lidelser eller traumer til muskler eller knogler. Muskel-og rehabiliteringsprogrammer kan ofte forbedre funktionsevne, reducere symptomer og forbedre trivsel for patienten.

Lær mere om muscloskeletal rehabilitering ›

Sex efter fælles udskiftning: at blive intim igen

Efter en total fælles udskiftning, kan du have mange spørgsmål: Hvor hurtigt kan jeg være aktiv? Hvordan vil mit sexliv blive påvirket? Hvornår kan jeg have sex igen? Den gode nyhed er: Det er sandsynligt, at du kan vende tilbage til sex hurtigere end mange andre aktiviteter.

Lær mere om sex efter hoftealloplastik ›
Forside  >  Hip udskiftning kirurgi - Forståelse hoftealloplastik