Forside
Olobot - Sundhed og medicinsk information, du kan stole på

Hvad er spinal stenose?

Spinal stenose er en sygdom, hvor rygmarvskanalen indsnævres og klemmer nerverne, hvilket resulterer i ryg og ben smerter.

Hos voksne 50 år og ældre, risikoen for at udvikle spinal stenose stiger, selv om yngre mennesker, der er født med en lille rygmarvskanalen også kan udvikle symptomer. Aldring kan forårsage ledbånd (væv, der forbinder rygsøjlen og knogler) til at blive tykkere og skiverne mellem hvirvlerne at bryde ned. Vækster kaldet knogle Sporer kan forekomme på knogler i rygmarvskanalen.

Symptomer på spinal stenose omfatter smerter og gangbesvær, samt følelsesløshed, prikken, en følelse af varme eller kulde, svaghed eller en tung, træt følelse i benene. En person kan også opleve klodsethed eller hyppige fald. Hvis du bemærker nogen af ​​disse symptomer, skal du tale med din læge. Han eller hun kan anbefale smertestillende medicin eller kortikosteroid injektioner til at mindske hævelse og smerte, kropsholdning ændringer, fysioterapi eller vægttab. Kirurgi kan også være en mulighed.

Kirurgisk behandling af spinal stenose anses efter kirurgiske retsmidler ikke har givet signifikant forbedring i symptomerne, og når fordelene ved kirurgi anses større end de potentielle risici. I nogle tilfælde kan operation være haster på grund af udvikling af svær svaghed eller tab af tarm-og blærefunktion.

Almindelige kirurgiske procedurer, der anvendes til behandling af spinal stenose:

Dekompression. Dette er en operation, der omfatter fjernelse af knogler og blødt væv i rygsøjlen, der er klemme nerverne. Denne procedure er også nævnt som en " laminectomy ".

Spinal fusion. Denne operation udføres, når der er en medvirkende deformitet af hvirvlen eller krumning af rygsøjlen og involverer permanent fusionere to eller flere ryghvirvler sammen. Et stykke af ben, som regel taget fra hoften, der bruges til at fuldføre forseglingen. Skruer og stænger kan bruges til at holde knoglerne sammen, mens de reparere, og kan også lette en hurtigere restitutionstid.

Mens der er behandling for spinal stenose bør forebyggelse være en primær fokus. Staying fysisk fit og få regelmæssig motion kan bidrage til en sundere ryg ved at forbedre udholdenhed og styrke rygmuskler. Fastholdelse af en sund vægt kan også være gavnlig, da det reducerer belastningen på rygsøjlen. Rygning bør undgås eller afbrydes fordi det kan forårsage rygsøjlen at degenerere hurtigere end den normale aldringsproces.

Forside  >  Rygsmerter  >  At leve med rygsmerter  >  Hvad er spinal stenose?