Forside
Olobot - Sundhed og medicinsk information, du kan stole på

Forståelse ledsmerter

Forstuvede ankler og håndled, gigtplagede knæ og hofter og iturevne rotator manchetter har alle én ting til fælles: De resulterer i ledsmerter.

"Alle får ledsmerter på et eller andet tidspunkt," siger Ferdinand Liotta, MD, en ortopædisk kirurg med Ortopædisk Associates i Aspen, Colorado "Den sædvanlige årsager er overusing en fælles under træning eller på arbejde, aldersrelateret gigt og forstuvninger eller knoglebrud forårsaget af fald eller andre traumatiske skader. "

At blive fortrolig med de sædvanlige årsager og symptomer på ledsmerter kan hjælpe dig med at søge en passende behandling og løbende pleje, hvis det er nødvendigt.

Her er flere medicinske sygdomme, der kan forårsage ledsmerter.

Artritis

Vedvarende ledsmerter, hævelse og begrænset udvalg af bevægelse er typiske symptomer på gigt. Inflammatoriske typer af gigt, såsom rheumatoid eller arthritis urica, kan også gøre det fælles rød, varm, og ømme at røre ved.

"Mild gigt kan ofte være selv-behandles med motion, is og over-the-counter medicin," siger Dr. Liotta. "Men hvis du har gigt, der er værre, eller som klart påvirker din livskvalitet, receptpligtig medicin eller andre indgreb kan yde nødhjælp. "

Slidgigt

Dette er en kronisk sygdom i leddene og den mest almindelige ledsygdom. Brusken mellem et joint knogler gradvist slidt væk med tid og brug. Den manglende brusk resulterer i smerter og stivhed i leddet.

Senebetændelse

Senebetændelse er betændelse i en sene, en tyk fiber ledning, der lægger muskler til knogler. Nogle almindelige navne for senebetændelse er tennis eller golfalbue og repetitive stress skade. Symptomerne omfatter smerter, ømhed og let hævelse i eller i nærheden af ​​en joint.

Egenomsorg, der omfatter is og hvile leddet er ofte effektive. En læge bør evaluere løbende smerter.

Forstuvninger

En forstuvning er en skade på et ledbånd. Sværhedsgraden af ​​skaden afhænger af, hvor dårligt et ledbånd er revet eller anstrengt, og antallet af ledbånd involveret. En forstuvning kan skyldes et fald, pludselig drejning eller slag på kroppen, der tvinger en fælles ud af sin normale position.

De sædvanlige tegn og symptomer omfatter smerter, hævelse, blå mærker, og tab af evnen til at bruge det fælles.

Bursitis

Bursae er væskefyldte blærer i leddene, der tillader muskler og sener til at glide let hen over enderne af knoglerne. Hvis disse bursae bliver betændt, vil joint være smertefuldt.

Se en læge

Selv mild ledsmerter ofte kan behandles med RICE (Rest, Ice, Compression og Elevation) og over-the-counter smerter og betændelse relievers, bør du se en læge, hvis du har stærke smerter, kan ikke sætte nogen vægt på den fælles, det ser skævt, eller du kan ikke flytte det.

"Hvis du har akutte smerter efter en traumatisk skade, eller hvis du har kroniske smerter, der påvirker evnen til at bære på din normale rutine, bør du søge læge," siger Dr. Liotta. "Det er også vigtigt ikke at genoptage fuld aktivitet før du genvinde normale vifte af bevægelse, fleksibilitet og styrke. Hvis du gør det øger risikoen for reinjury. "


Forside  >  Fremskridt inden for reumatoid arthritis behandling  >  Forståelse ledsmerter